ENTHOUSIAST - POSITIEF - TROTS OP MIJN MANNEN - DAGDROMER - RUSTIG

 

Échte aandacht, ook voor mijn tweede kind, was het doel toen ik in 2012 koos voor een cursus babymassage. Ik ben toen gestart met het masseren van mijn beide zoons. Ik merkte dat dit zo'n waardevolle momenten van echt contact waren, dat ik hier altijd mee ben doorgegaan. De beslissing om later de opleiding tot (kinder-)masseur te gaan volgen en mijn praktijk te openen bleek een schot in de roos. Ik heb inmiddels al veel kinderen en volwassen blij mogen maken met een massage of ouder-kind sessie. 

Mijn oudste zoon heeft intensieve zorg nodig en heeft een grotere gebruiksaanwijzing dan gemiddeld. De massages zijn een prachtige manier van contact maken zonder woorden. Hij geniet van de liefdevolle aanrakingen en ik geniet van zijn vrolijke snoetje. 

 

De extra zorg maakt dat we met zijn allen diepe dalen kennen, maar ook hoge pieken. Wat heb ik veel geleerd de afgelopen jaren. Door mijn opleiding, verdiepingscursussen, lezingen, workshops en boeken, maar vooral in de praktijk. Door goed te kijken en luisteren naar mijn kinderen en ja, ook door trial en error. Leven met een extra gevoelig kind is een geweldige anger management-cursus, maakt je noodgedwongen heel goed in creatief ouderschap en laat je extra genieten van kleine geluksmomentjes; samen knuffelen, stoeien of picknicken. Ik gun dat anderen ook. Mijn doel in mijn praktijk is dan ook ouders en kinderen te helpen meer geluksmomenten te beleven d.m.v. onder andere massages, spel en oefeningen om meer rust in je lijf te voelen. 

 

Mijn jongste zoon is vooral liefhebber van stoeien. Ik heb waardevolle oefeningen geleerd vanuit de Sherborne bewegingspedagogiek en ben inmiddels gecertificeerd Sherborne practitioner. We beleven samen heel veel plezier aan de contactspellen. Het is een mooie en speelse manier van in verbinding zijn met elkaar en tegelijkertijd kan je kind zichzelf op allerlei vlakken ontwikkelen.